Мострени зали: Варна, ул. Никола Вапцаров 9; Варна, бул. Цар Освободител 176
0877 944 644 0877 944 949
052 300 111

Насоки при избор на дограма (съвети за 2024)

Изборът на дограма е едно от ключовите решения, които трябва да вземем при строителство или ремонт на жилище. Дограмата не само допринася за външния вид на дома, но също така играе роля в енергийната ефективност, топло- и шумоизолацията. Правилният избор може да ви спести значителни средства в дългосрочен план като същевременно подобрява комфорта в жилището.

Дизайнът на дограмата и как той се съчетава с останалата част от вашето жилище е важен елемент от избора. Различните материали и стилове предлагат разнообразни възможности за съчетаване с интериора и екстериора на дома ви. Например, дървената дограма може да придаде топлина и естествен вид, докато PVC и АЛ дограма имат модерен и стилен вид. Изборът на цветове също е от ключово значение и трябва да бъде внимателно съобразен с общата цветова гама на пространството.

Както при всяка покупка, доверието между продавача и клиента е съществен фактор за успешната сделка. По-добре е да се доверите на фирма с дългогодишен опит и добри отзиви. Ние може не само да предоставим качествен продукт, но и да организираме ефективен монтаж и последваща поддръжка. Доверието също включва открита и честна комуникация по отношение на цени, срокове и допълнителни услуги, което в крайна сметка ще допринесе за вашето удовлетворение от крайния резултат.

Топлопроводимост на дограмата.

Какво представлява топлоизолационният показател и коефициент на топлопреминаване при дограмите?

Топлопроводимостта на дограмата се измерва, чрез т.нар. коефициент на топлопреминаване (Uw). Това е показател, който се измерва във Ват на метър квадратен по Келвин (W/m2К). Той показва колко вата енергия преминават през един квадратен метър дограма при разлика във външната и вътрешната температура в размер на 1 градус. Колкото по-нисък е коефициентът на топлопреминаване (Uw), толкова по-голяма енергийна ефективност има дограмата Ви.

Профилите, от които е направена Вашата дограма не са единственото нещо, което има значение. Те представляват едва около 20% от площта на вашия прозорец. Коефициентът на топлопреминаване (Uw) не зависи само от профилите, които сте избрали, но и от стъклопакета. Правилният монтаж на дограмата и доброто ѝ уплътняване също оказва огромно влияние върху топлоизолационните качества.

ШУМО И ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ

 За да си осигурите комфорт в дома и офиса си е много важно да отделите достатъчно внимание на фактори като шумо и топлоизолация при избора на подходящи прозорци. Шумът е един от най-подценяваните фактори за нашето здраве, а добрата топлоизолация ще ви спести излишни разходи за отопление или охлаждане. Подходящият профил ще направи дома ви тих, спокоен, хладен през лятото и топъл през зимата.

ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ

 Знаете ли, че над 40% от топлинните загуби преминават през прозорците? Ето защо е много важно да изберете профил, който е адаптивен и държи топлината вътре през зимата, а през лятото прави дома ви хладен. Енергийната ефективност зависи от профила, стъклопакета и вида дистанционер.

ЗАЩИТА ОТ ВЗЛОМ

 Данни на полицията показват, че най-честите опити за взлом са именно през прозорците. Всички наши прозорци са с базово ниво на сигурност, но за още по-голяма сигурност, ние предлагаме продукти със секюрити обков. Този обков е със специални точки на заключване и дръжка Hoppe Secustik + противовзломно ламинирано стъкло, за да спите и пътувате спокойно.

Стъклопакетът и дори самото изложение на вратите и прозорците  играят огромна роля при взимането на решение. Дори да инвестирате в най-скъпите и висококачествени профили, ако стъклопакетът ви не отговаря на нуждите на помещението, това няма да ви спаси от разочарования.

 Стъклопакетът е конструкция, която е херметически затворена и има две или повече стъкла, които са отделени с помощта на различни по ширина дистанционери, които обикновено са алуминиеви. За допълнително намаляне на топлозагубите се използват Термопластични дистанционери TPA. В основната част от случаите стъклопакетите заемат близо 80% от цялата площ на прозореца, което е причината да изберете възможно най-добре съобразения стъклопакет, който да отговаря на съответните изисквания и индивидуалните предпочитания.

 Херметическите затворените пространства между стъклата  са пълни с газ Аргон, който спомага за подобряването на коефициента на топлоизолацията и за значително намаляване на енергийните загуби.

Ето някои от характеристиките на алуминиевия дистанционер:

Материал: Алуминиевите дистанционери за стъклопакети се произвеждат от висококачествен алуминий, който е лек, здрав и устойчив на корозия.

Топлопроводимост: Алуминиевият материал е добър топлопроводник, което означава, че може да прехвърля топлина от едната страна на дистанционера към другата. Въпреки това, за да се подобри енергийната ефективност на стъклопакета, много алуминиеви дистанционери са проектирани с топлоизолационна мембрана, която намалява топлопреноса.

Дизайн: Алуминиевите дистанционери за стъклопакети са обикновено правоъгълни или U-образни и са налични в различни ширини и дебелини, за да поберат различни дебелини на стъклата и размери на стъклопакета. Могат да имат и завои или кривини, за да се поберат около ъгли или за да създадат по-естетичен вид.

Изолационни свойства: Освен топлоизолационната мембрана, някои алуминиеви дистанционери могат да включват десикантен материал, който абсорбира влагата, която може да влезе в стъклопакета, и помага да се предотврати кондензацията върху стъклата. Този десикант може също да подобри общите изолационни свойства на стъклопакета.

Цвят: Алуминиевите дистанционери за стъклопакети са налични в различни цветове, включително сребърен, черен и бронзов, за да съответстват на цвета на рамките на прозорците

TPA дистанционерът е ново поколение дистанционери

Създаден за стъклопакети, които имат за цел да подобрят енергийната ефективност и да осигурят по-добра топлоизолация на сградите. TPA дистанционерът е изработен от материали, които имат ниска топлопроводимост и ниско ниво на пропускане на слънчевата светлина. Това го прави изключително ефективен за запазване на топлината в помещенията през зимните месеци и запазване на прохладата през лятото. TPA дистанционерът също така е снабден с топлоустойчиво лепило, което го прави по-здрав и устойчив на външни влияния. Той е подходящ за всички видове сгради, като осигурява енергийна ефективност, комфорт и удобство за живеене и работа.

Избора на стъклопакет зависи от конкретните нужди и условия на дадената сграда. Въпреки това, има някои комбинации, които се считат за по-ефективни и популярни. За определяне на правилната такава не се колебайте да се свържете с нас.

 Стъклопакетите могат да бъдат с различна дебелина. Най-масовия от двойните (с две стъкла) е с дебелина 24мм, от тройните (с три стъкла) 44мм, четворните 56мм.

Подобрете енергийната ефективност и комфорта при смяната на стъклопакет. Ние предлагаме широка гама от висококачествени стъклопакети, които можем да инсталираме бързо и лесно.Екипът от професионалисти на „Риндор Груп“ЕООД  ще Ви помогне да изберете най-подходящия стъклопакет за вашия дом или офис. Свържете се с нас, за да започнете процеса на смяна на стъклопакета и да подобрите качеството на живота си!

Армировка – Когато избирате Вашия профил за дограма обърнете внимание на вложената в профила метална армировка. Профили с армировка по-тънка 2 мм. представляват неустойчива конструкция, с лоши якостни и изолационни характеристики. Всички предлагани от „Риндор Груп ЕООД“  профили  са с вложена метална армировка с дебелина минимум 2 мм при белите профили и 2.5мм при цветните профили, отговаряща на европейски и международни стандарти за здравина и устойчивост.

ЗАЩИТА ОТ ВЗЛОМ

 Данни на полицията показват, че най-честите опити за взлом са именно през прозорците. Всички наши прозорци са с базово ниво на сигурност, но за още по-голяма сигурност, ние предлагаме продукти със секюрити обков. Този обков е със специални точки на заключване и дръжка Hoppe Secustik + противовзломно ламинирано стъкло, за да спите и пътувате спокойно.

Обков – И най-добрият и скъп профил може да не оправдае очакванията Ви, ако се комбинира с некачествен обков. За пълноценното функциониране и дългия живот на всяка дограма от съществено значение е добрият обков. „Риндор Груп“ ЕООД не прави компромис в това отношение и всички профили, които се предлагат от нас са с изпитан обков, с доказан произход и качество,а именно WINKHAUS /Германия/.Това е единствената обковна система за двуосово отваряне на пазара, доставяна стандартно във вариант на повишена степен на сигурност. или така наречения  противовзломен обков. Това се обуславя от факта,че всички  елементи по крилото на прозореца са с точки на заключване единствено от типа“секюрити с гъбковидна форма“ и  за постигане на още по-високи степени на сигурност(RC1/WK1;RC2/WK2)  е нужна само подмяната на насрещниците от обикновени със сикюрити такива,което е голямо предмство не само по отношение на цената,но и във все по-честите случаи на дооборудване при вече монтирани прозорци до желаната от клиента по-висока степен на сигурност.

Монтажът на дограмата, без значение дали става въпрос за алуминиева, дървена или PVC е нещо, което в никакъв случай не е препоръчително да извършвате сами. Дори и да изглежда като сравнително проста дейност, тя все пак изисква наличието на стабилен опит, както и използването на специфични инструменти, които трудно могат да се намерят в обикновен магазин. Ако искате да сте сигурни, че крайният резултат ще е перфектен, най-добре да се доверите на нашите професионалисти с дългогодишен опит.

Ако въпреки всичко прочетено до момента все още се колебаете какъв вид дограма да изберете, Ви препоръчваме да вземете за отправна точка тази, с която разполагате в момента. Какви са причините да искате да я смените? Какво най-много ви дразни в нея? Образува ли конденз, изметнати ли са прозорците, пожълтяла ли е, не отговаря ли вече на естетиката на дома ви?

Отговорът на всички тези въпроси ще ви даде насоки, какво трябва да търсите като характеристики при избора си на нова дограма. Ще ви помогне да прецени дали, ако повторите същия материал няма пак да се окажете със сходни проблеми.

Всеки един вид дограма (PVC, алуминиева или дървена) сама по себе си би могла да бъде отличен избор, стига да е съобразена с Вашите нужди, приоритети и естетичен вкус.

Обадете се на нашите специалисти от „Риндор Груп“ЕООД, за да получите персонализирани отговори и оферти за вашите нужди от  дограма и стъклопакети. Нашите експерти са готови да ви консултират и предоставят най-доброто решение за вашите домове и бизнес.

Ние от Риндор Груп ЕООД имаме дългогодишен опит и експертиза в доставката и монтажа на висикокачествена PVC дограма и алуминиева дограма в гр. Варна, които отговарят на всички съвременни изисквания за естетика, устойчивост и енергийна ефективност. Решенията, които предлагаме за външни ролетни щори в района на Варна, са идеалният начин да добавите допълнителен слой защита към Вашия дом или офис. За функционален стил в интериора предлагаме и всички видове вътрешни щори в гр. Варна и региона, като вертикални щори, щори плисе, щори плисе "Ден и нощ", римски щори, роло щори, роло щори "Ден и нощ", фото щори, хоризонтални щори и др.


РИНДОР ГРУП ЕООД