Мострени зали: Варна, ул. Никола Вапцаров 9; Варна, бул. Цар Освободител 176
0877 944 644 0877 944 949
052 300 111

ВАЖНО ПРИ ИЗБОРА НА ДОГРАМА

Коефициент на топлопроводимост на дограмата/Uw/ – Стойността на този параметър зависи от коефициентите на топлопроводимост на профила (Uf) и на стъклопакета (Ug) и е изключително важен при избора на PVC дограма. Коефициентът на топлопроводимост се измерва в W/m2K. Колкото по-ниска е стойността на Uw толкова по-добри топлоизолационни характеристики притежава дограмата.

Обков – И най-добрият и скъп профил може да не оправдае очакванията Ви, ако се комбинира с некачествен обков. За пълноценното функциониране и дългия живот на всяка дограма от съществено значение е добрият обков. „Риндор ООД“ не прави компромис в това отношение и всички профили, които се предлагат от нас са с изпитан обков, с доказан произход и качество,а именно WINKHAUS /Германия/.Това е единствената обковна система за двуосово отваряне на пазара,доставяна стандартно във вариант на повишена степен на сигурност или т.нар. противовзломен обков,предлаган на цената на стандартната конфигурация за едноосови и двуосови прозорци.Това се обуславя от факта,че всички ,че всички елементи по крилото на прозореца са с точки на заключване.По-високи степени на сигурност,се постигат само чрез подмяна на насрещниците от обикновени със секюрити такива,което е голямо предимство не само по отношение на цената,но и в случаите на дооборудване,при вече монтирани прозорци до желаната от клиента по-висока степен на сигурност.

Стъклопакет – Kогато избирате Вашата дограма е важно да знаете, че 80% от общата площ на дограмата се заема от стъклопакета. Стъклопакетите могат да бъдат с различна ширина. Съществуват няколко вида стъкла за стъклопакетите – флоатни стъкла, цветни, нискоемисионни, отразителни стъкла и стъклопакети 4 сезона, които са синоним на надежност и качество. Стъклопакетите „4 сезона“ с подходящия профил, ще Ви донесат комфортна шумо- и топлоизолация.

Армировка – Когато избирате Вашия профил за дограма обърнете внимание на вложената в профила метална армировка. Профили с армировка по-тънка от 1,5 мм. представляват неустойчива конструкция, с лоши якостни и изолационни характеристики. Всички предлагани от „Риндор ООД“  профили  са с вложена метална армировка с дебелина минимум 1,5 мм., отговаряща на европейски и международни стандарти за здравина и устойчивост.

Профилите – Профилите, от които се изработва предлаганата от нас PVC дограма,са 5 и 6 камерни. Също така те имат и различни ширини: 70,76 и 88мм.Широчината на профила и камерите му определят степента на топло- и шумоизолацията, която може да достигне. Колкото по-широк е профила на дограмата толкова по-добри са и стойностите на шумо- и топлоизолация. По-добра изолация – по-ниски сметки за отопление!


РИНДОР ГРУП ЕООД